When asked by Guy Harvey Inc., to outfit their new offices and showroom with a new state of the art audio and visual system, our engineers were challenged to tailor the new gear to their needs, wants, the space, and their budget. After working closely with the VP of operations, AVI engineers formulated a plan which accomplished every aspect of the request.

Initially, the offices were pre-wired for distributed audio and video including security cameras. After construction was finished AVI technicians went back and installed in-ceiling speakers in the offices, as well as multi source, multi zone digital keypads that are flush mounted into the walls. In the executive offices we added in-wall iPod docks that allow sharing in multiple office zones or play only in that specific office.

A high definition projector was installed in the conference room with a motorized recessed screen mounted in the ceiling. For presentation purposes the projector was outfitted with a wireless audio/video module, and in addition, a USB adapter for laptop computer connection was used. This allows any type of audio or video on a laptop to play on the projector and the audio system without the need for additional cables.

In the main showroom AVI designed and fabricated a custom mount so that the (4) flat panel displays could be mounted in a cube design, allowing video to be seen from anywhere inside the showroom. The AVI design had a stunning presence when it was finished and incorporated into the final showroom décor.

For audio purposes AVI installed 8 self-enclosed speakers in the open ceiling trusses firing downward, which creates a warm, wide, even, musical presence. Last but not least AVI technicians added day/night cameras with Infrared flooders to help secure the offices, showroom, and warehouse.

The Guy Harvey project was fun, challenging, and complete. The completed system looks fantastic, performs beyond expectations, and meets or exceeds all of the criteria set forth by Guy Harvey in our initial discussions.

They remain extremely pleased with the finished product.

Project Gallery